Beszámoló: 24 órás dicsőítés a Sülysápi Imádság Házában

A Szociális Testvéreknél Hűvösvölgyben korábban már többször megrendezett 12 órás dicsőítések és a Pécsi Imádság Házában megtartott 24 órás dicsőítés után most a Sülysápi Imádság Háza rendezésében is részt vehettünk egy teljes napot átfogó dicsőítésen. Három sülysápi helyszínen több dicsőítő csapat szolgált, hogy énekekkel, közbenjáró imákkal mutathassuk be az Úrnak a dícséret áldozatát. S Ő megajándékozott minket szent jelenlétével dicsőségének kimeríthetetlen gazdagságából.

Bár én csak az utolsó 8 órában tudtam jelen lenni, részben mint az Őrtüzek Imádság Háza szolgálója, részben mint résztvevő, de megerősíthetem, hogy nagy áldás volt a rendezvényen.

Néhány tucat, folyamatosan cserélődő tüzes lelkű résztvevő énekelt teljes szívből, néhányan zászlós tánccal hódoltak Istenünknek. Meghallgathattuk Flach Feri frappáns előadását a sírásról: hogyan sírathatjuk meg bűneinket, hogyan könnyezhetünk Isten előtt attól a meghatottságtól, melyet saját kicsinységünknek és Isten végtelen irgalmának a megtapasztalásakor élünk át. És hogy miként fakaszt könnyekre a boldog Isten jelenlétének megtapasztalása a szívünkben.

Végül a Pécsi Imádság Háza résztvevői imádkoztak is a jelenlévők közül azokért, akik el szerették volna kérni Istentől a sírás karizmáját. A sírásét, melyet nem kell szégyellnünk, hiszen nem emberi gyengeség ez (az Istenember is megsíratta Lázárt), hanem Isten csodálatos szépségének minden érzéken és érzelmeken túli megtapasztalásának kifejeződése! Dicsőség Neki mindörökké!

Az esti 8 órás befejezés nem sikerült, valahogy nem tudtuk abbahagyni… 🙂
Hálát adunk mindezért Urunk és köszönjük minden szervezőnek a gördülékeny lebonyolítást.

Smikál György