Konferencia 2015, Budapest

Második Imádság Háza Konferencia

Budapest, 2015.10.23-25.

 

Elviszem őket szent hegyemre, és megörvendeztetem őket imádságom házában. (Iz 56,7)

Isten le akarja nyűgözni népét, és örömmel akarja motiválni. Isten újat cselekszik az egész világon. A történelemnek ebben a kritikus pillanatában az Úr be akarja tölteni népét az imádság és az imádás friss lelkesedésével. Legyél ennek részese, és  gyulladj új, szenvedélyes szerelemre Jézus iránt!

(Johannes üzenete a konferencia számára)

Az ÚR így szólt hozzánk:

Gyönyörűségem lesz a neved. Fejedre helyezem a szépség koronáját, és neked adom az öröm olaját a gyász helyett, a dicsőítés köntösét a csüggedés lelke helyett. (vö. Iz,61-2-4; 62,4)

Amint alább láthatjátok, az Úr megcselekedte közöttünk, amit ígért! Ilyen volt a szombat esti dicsőítés:

Itt megnézheted vagy újra nézheted a konferencia összes tanítását és több dicsőítést is:

Az október 23-i hétvégén volt az Imádság Háza Konferencia, amelyen megtapasztaltuk Isten bőséges áldását. Kb. 800 ember jött el a konferenciára, mert a 700 regisztrált személy mellett még eljött csaknem 100 új, aki korábban nem regisztrált. Kb. 100 résztvevő érkezett külföldről, akik között volt egy 10 fős csoport Horvátországból, az ottani imádság házából és egy kb. 45 fős ifjúsági csoport Gyergyóalfaluból!

Sok-sok fiatal vett részt Magyarországról is, de Erdélyből és Horvátországból is, több felekezetből voltunk együtt keresztények, és számos pap és szerzetesnő is eljött.

A magyarországi 5 jelenlegi imádság háza volt jelen szolgálatával: Őrtüzek Imádság Háza, Imádság Háza Budapest (Prazsák Laciék),  Imádság Háza Kecskemét, Sülysápi és Pécsi Imádság Háza.

A konferencia fő dicsőítője pedig Csiszér Laci volt, akire valóban rászállt a Lélek kenete a dicsőítések vezetésében!

De ott volt a horvátországi Slavonski Brod Imádság Háza és a Pozsonyi Imádság Háza is, mind a ketten szolgáltak is a dicsőítésben.

Nagyon áldott volt a konferencia! A nyitó szentmisét Székely János atya mutatta be, aki tavaly is elvállalta a nyitó szentmisét. Nagyon hálás voltam az ő jelenlétéért és szavaiért. Johannes Hartl tanításai izgalmasak, megalapozóak voltak, és sokaknak adtak útmutatást és világosságot. Ráadásul Johannes nagyon jó előadó, aki a mély teológiai igazságokat és lélektani ismereteket is egyszerűen és humorral fűszerezve tudta előadni.

Voltak még néhányan, akik tanúságot tettek. Közülük kiemelném Csóka János pálos atyát, aki mélyen megosztott velünk néhány fontos összetevőt pálos hivatásának megéléséből.

Prazsák László, aki Magyarországon 7 éve először alapított imádság házát, megosztotta ennek a történetét, meghívását, és első nap egy nagyon szép tanítása volt az Úr menyasszonyáról, aki az Egyház, de mi magunk is erre vagyunk teremtve, csak el kell fogadnunk a hívást, nők és férfiak egyaránt!

Mindezeket a tanításokat, tanúságtételeket a fenti videókon megnézhetitek! 🙂

A Prazsák Laci által alapított imádság háza egyébként ugyanabban az épületben volt, ahol a konferencia zajlott,egy lépcsőházban felmenve az imaszobába jutottunk.

A konferencia alatt több helyen folyt az ima szünet nélkül (konkrétan, a szünetekben is!): az egyik teremben folyamatos csendes szentségimádás volt, és az épületben lévő Imádság Házában pedig dicsőítő imaidők követték egymást. A konferencia terme is az imádság helye volt a szünetekben dicsőítő közösségek szolgálatával. Minden szünetben, amikor pedig ebédelni, vacsorázni lehetett volna, a résztvevők nagy része ott maradt a nagy teremben, vagy a másik két helyen imádkozott. A kisebb helységekbe, mint a toronyban lévő imádság házába és a szentségimádás helyére nem lehetett beférni, annyian voltak! Az ima átitatta az egész helyet, minden időben!

Szombaton este egy különösen mély ima-áradatban (melyet a szlovák imádság háza kezdett meg, majd Csiszér Laci folytatott) kiáradt ránk a Szentlélek, aki fölfakasztotta sokakban az örömöt, a táncot, a felszabadult jelenlétet Isten színe előtt. A vasárnap reggeli szentmise gyönyörűséges volt Mohos Gábor atya mély prédikációjával és Isten szívből jövő dicsőítésével. Az egész konferenciát az egység, a szeretet, a dicsőítés és az öröm légköre jellemezte.

Az elmúlt napokban sorban kapjuk a konferencia kegyelmeiről szóló beszámolókat, amelyek azt mutatják, hogy Isten nagyon megáldotta a jelenlévőket – és hiszem, hogy a kegyelem esője sokakat elért! Ha Neked is van tapasztalatod, amit szívesen megosztanál másokkal is, írj az ortuzek.imadsaghaza@gmail.com címre.

Berkecz Franciska

További beszámolót még itt olvashatsz: http://van-elet.blogspot.hu/2015/10/csodalatos-munkam-volt-hetvegen-az.html

További tanúságtételeket pedig itt: https://www.imadsaghaza.org/category/tanusagtetel/konferencia2015/