Március 15 – ünnep másképp!

Mint tudjátok, a járványveszélyre tekintettel a március 15-i rendezvények elmaradnak. Ez teljesen érthető, jogos intézkedés, véleményünk szerint is fontos minden emberi elővigyázatosságot megtenni, ami rajtunk múlik, társadalmi felelősséget vállalni.

Viszont a nemzeti ünnepek fontos állomások, ÜNNEPEK, amikor meg tudunk állni, ránézni arra, hogy kik vagyunk, mi a hivatásunk, merre tartunk. Nehéz helyzetek idején talán még fontosabb, hogy ne csak a nehézségre, veszélyre nézzünk, hanem Istenre, és az Ő szemében meglássuk valódi identitásunkat személyesen és nemzeti szinten is.

Ezért arra hívunk Benneteket, hogy
MÉGIS ünnepeljük március 15-ét, csak MÁSKÉPP:
keress valakit, akit fel tudsz hívni telefonon, Skype-on, vagy persze akivel amúgy is együtt laksz.
Keressetek időt egymással a VIRTUÁLIS TÉRBEN március 15-én, öltöztessétek ünneplőbe a szíveteket, és nézzetek az ÚRra.
Tegyetek bármit, amire ez a helyzet hív Benneteket, de
íme néhány ötlet hozzá:

  • köszönjétek meg az ÚRnak magyarságotokat és keressétek, hogy mit jelent az Ő szemében a magyarság
  • imádkozzatok Magyarországért, a magyarságért ebben a kritikus helyzetben – vezetőkért, védelemért, küldetésünk beteljesítéséért, megtérésért, Krisztus egyetemes egyházáért stb., amiért jónak látjátok
  • a Magyarországnak adott prófécia alapján (ld. Elke Mölle próféciáját, 2014) az Úr közbenjárásra hív minket Európáért és kulcsszerepe van a mi imánknak Európa megtérése szempontjából – imádkozzunk tehát Európáért is ebben a kritikus helyzetben – gyógyulásért, megtérésért, a vezetőkért, az egyházért stb.
  • hallhassatok meg egy értékes tanítást a magyarságról vagy az ünnepről együtt, lehet, hogy a tévében is lesz ünnepi műsor, majd beszélgessetek róla és imádkozzatok ez alapján (ld. pl. Molnár Imre tanítását a 2014-es Imádság Háza Konferencián, ami után elhangzott Elke próféciája is, és a kapcsolódó ige, amit több közösség kapott a magyarság számára)

A következő napokban még posztolunk ötleteket az ünnephez.

Találkozzunk virtuálisan és emeljük lelkünket ünnepben az Isten elé, hogy kiemelhessen a félelemből az Ő távlataira, terveire!