2. beszámoló Augsburgból

Kedves Testvéreim, Barátaim!

Néhány hét eltelt előző jelentkezésem óta, és bár a terveimben hamarabbi beszámoló szerepelt, mindeddig (részben saját hibámból) nem sikerült írnom.
Az eddig elhangzott tanítások közül az elsőből, ami talán az egyik legfontosabb is gondoltam ma szemezgetni. Azokat a pontokat, amik különösen fontosak, vagy legalább is nálam “betaláltak”.
Az első előadásban Az egész Imádság Háza “jelenség” alapjaival foglalkoztunk. Azzal, hogy miért is van ez az egész?
Az első, legfőbb és szinte kizárólagos alapja annak ami itt és más házakban történik: MERT JÉZUS MÉLTÓ RÁ!!!
A menyben is folyamatos dicsőítés zajlik, nem tudják megállni a szentek, vének, angyalok, hogy ne tegyék. A “Mi atyánk”-ban pedig azt imádkozzuk, hogy: “…amint a menyben, úgy a földön is”, tehát Isten is akarja, hogy folyamatosan imádjuk Őt. Ő teremtett bennünket a saját dicsőségére (Kol 1,16), mi pedig akkor kerülünk a helyünkre (és leszünk boldogok is), ha belehelyezkedünk ebbe a meghívásba.
Itt az imádság házában ezt a meghívást élik meg az “imamisszionáriusok”, akiket az Úr különösen is erre a szolgálatra hívott meg, akár csak Dávid király idejében, amikor több ezer ember főállású feladata volt Jeruzsálemben Istent dicsőíteni (és akikre az ország jövedelmének tekintélyes részét költötték).
Egy kép: Professzionális nagy szimfonikus zenekar játszik egy teremben közönség nélkül, de Istennek. Ez így, hogy Istennek játszanak nem “pazarlás”!
Kérdés: De miért kell ezt 24/7-ben (nap 24 órája, a hét 7 napján) csinálni?
Válasz: Mert 25/8 ban lehetetlen…!!! 🙂
A másik (de valójában csak sokadik) ok, amiért még imádkozunk itt az Imádság házában az, hogy AZ IMA A KULCS A HATÉKONYSÁGHOZ ISTEN ORSZÁGÁBAN (uralkodási területén), amiben élünk részlegesen már mi is, akik megtérhettünk hozzá az ő kegyelméből.
Jézust megismerni az örök élet, vele intim kapcsolatot építeni a kulcs az ő országának a valóságából fakadó, nekünk ajándékozott “hatalomhoz” (autoritás) is. A barátainak az apostoloknak mondja Jézus: “Gyógyítsatok betegeket, űzzetek ki ördögöket!”.
Az ima megváltoztatja a lelki (szellemi) atmoszférát fölöttünk, a hely fölött, ahol vagyunk, a város fölött, az ország fölött…
Hát ez volt az első tanítás rövid kivonata.
Isten áldjon mindnyájatokat!
                                                                                                             Mayer Balázs
Augsburg 2015.11.17.