Vízió Európáról – prófécia Svájcban a vezetőknek

2016 májusában keresztény egyházak, gyülekezetek vezetői több napos böjt és ima után próféciát kaptak Európáról. Sok ilyen vezető érzi, hogy Európa történelmi, döntő időket él ezekben az években, és most Európára kell figyelni, hiszen hatalmas dolgokat, ébredést készít itt az Úr. Sokan kapnak hívást, hogy más kontinensről Európába költözzenek (pl. Wes Hall Kansas Cityből), hogy készítsék az Úr útját és itt legyenek a nagy aratáskor. Történik mindez a szintén valóságos krízis ellenére, vagy talán pont azáltal. A víziót Mayer Balázs beszámolójából adjuk közre, aki ekkor Augsburgban egy imádság háza iskolán vett részt, és Johannes Hartl tanúságtételét hallotta, aki szintén részt vett ezen a vezetői találkozón.

Azóta, ebből a tapasztalatból született a Europe Shall Be Saved mozgalom, melyhez Te is csatlakozhatsz: esbs.org

Mayer Balázs levele:

“2016-ban Svájcban keresztény szolgálatvezetők, akik vagy európaiak, vagy ide hívja őket az Úr szolgálni, gyűltek össze, hogy együtt imádkozva keressék a kontinens ébredésének útját. Európa legnagyobb evangéliumi (pünkösdi jellegű) gyülekezeteinek vezetői közül többen, a Bethel gyülekezetből (óriásgyülekezet Kaliforniában) Paul Manwaring és Ben Fitzgerald (Ő masszívan benne van az Awakening Europe-ban is), egy ázsiai szolgálatvezető, akinek a szolgálata évi 250.000 megtérőt gyümölcsözik, Heidi Baker Mozambikból (több ezer gyülekezet alapítója, sok vak és süket gyógyul meg a szolgálatában), Daniel Kolenda (Reinhard Bonnke utóda, az ő szolgalatuk már 75 millió megtérést hozott Afrikában) és több “hálózati ember”, akik a szervezés területén szolgálnak, és Johannes Hartl, az Augsburgi Imádság Háza vezetője. Johannes beszámolója szerint, ha van valaki aki képes az ébredés “kirobbantására” Európában, akkor ők olyanok.

A VÍZIÓ

A résztvevők először is azt kapták, hogy a következő 10 évben 100 millióan térnek meg Európában. Ez olyan látás, amiben együtt részesültek (kb. 30-an voltak a svájci találkozón) és ahogy ők fogalmaztak “hitük van rá”.

Az utóbbi időben nagyon sok helyről az a prófécia érkezik, hogy itt van Európa ideje, Isten most nagy dolgo(ka)t visz véghez itt nálunk. és sok nagy léptékű szolgáló fordul a kontinens felé, akár figyelemmel és imával, akár konkrét szolgálattal (többen ide is költöznek).

maxresdefault

A bevándorlási hullám és az elmuszlimosodás fenyegetése olyan dolgok, amiket az Úr tudatosan enged meg, mert használni szeretné a kialakult helyzetet és magukat a muzulmánokat is a kontinens felébresztésében. A közel-keleti válságövezetben rengetegen térnek meg Jézushoz a muzulmánok közül (százezres-milliós nagyságrend), és sokan vannak, akik készek Európában evangelizálni az itteni bevándorló tömeget. Egy egyiptomi üzletember épp most vett meg egy komplett kolostort München mellett, hogy legyen hol kiképezni ezeket a testvéreket.

A muzulmán emberekből az emberfélelem szinte teljesen hiányzik, viszont az Istenfélelem nagyon erős (a muzulmán hit nagyrészt erről szól). Ha ők megtérnek, a saját életük mint önálló entitás nem igazán létezik számukra, mert alárendelik magukat Jézusnak mint korábban a családnak, törzsnek és Allahnak. Ha ők ezzel a mentalitással evangelizálnak, új dimenziók nyílnak meg.

Fontos volt még, hogy a svájci találkozón jelenlevők egységesen meg vannak győződve, hogy az európai ébredés a Katolikus egyházzal együtt fog zajlani, nem pedig ellene. Volt több prófécia a bronz kapuk kinyílásáról (Iz/Ézs 45,2) ami nem csak szimbolikus, mert a Vatikán egyik főbejáratát is így hívják…

Évente kb. 1000 templomot bontanak le vagy építenek át valami mássá (pl. mecsetté), logikus lesz, hogy ezeket mégis tartsa meg a katolikus vagy más történelmi egyház, mert szükség lesz rájuk, ha ilyen sokan térnek meg. Volt ilyen kép is, hogy a székesegyházak megtelnek dicsőítő fiatalokkal.

Isten egy új reformációt készít nekünk, ami összehozza a felekezeteket. Mintha azt mondaná az első reformációról, hogy: Hát megpróbáltatok gyermekeim, próbálkozásnak jó volt, de most én jövök. Csak figyeljetek!

Nagyon erősen megjelent az a gondolat is, hogy abba kell hagynunk a saját kis királyságaink építgetését és össze kell fognunk az egy célért, megtalálva a saját szolgálatunkat a nagy egészben. Itt az ideje a saját EGOnk és a saját LOGOnk letevésének. Nem kell attól sem félnünk, hogy ha nem védem a saját kis művemet, akkor lesüllyed, mert ha a víztükör emelkedik, minden hajó emelkedik vele!

Amikor az a gondolat előkerült, hogy ez a nagy megtérési hullám nálunk Európában emberileg elképzelhetetlen, hiszen sokkal nehezebb a szellemi terep, mint pl. Afrikában, Daniel Kolenda azt válaszolta, hogy szerinte a legfőbb akadály az európai lelki vezetők hitetlensége…

Egyébként a 100 millió megtéréshez a jelenlegi gyülekezeteknek elég évi 7%-ot növekedniük. Nyilván nem tartunk itt (a történelmi felekezetek csökkennek, de az evangéliumiak is csak kb 2%al növekszenek), de nem is irreális a szám.

Az egész folyamat a társadalom gyökeres átalakulásával fog járni, és persze ellenállás is lesz, de nagyon dicsőséges lesz mindez. Az imádság házainak pedig nagyon nagy szerep jut mindebben.

A svájci találkozó a kezdete volt valamiféle együttműködésnek, még fogunk hallani az itt elindult folyamatról.

Mayer Balázs, Augsburg Gebetshaus”

Valóban a kezdete volt ez az együtt kapott prófécia egy együttműködésnek, egy új imamozgalomnak Európában. Azóta az interneten keresztül tízezrek csatlakoztak imában, böjtben, evangelizációban, hogy az Úr ismerete betöltse Európát, ahogy a vizek betöltik a tengert. (vö. Iz 11,9)

Itt olvashatsz az imamozgalomról többet, illetve csatlakozni is itt tudsz: esbs.org – Europe Shall Be Saved

Tóth Anna, Őrtüzek Imádság Háza